Barbie (2023) | ČSFD.sk (2024)

HRAJÚ V KINÁCH

  • Barbie (2023) | ČSFD.sk (1)Barbie(viac)
  • Barbie (2023) | ČSFD.sk (2)Barbie
  • Barbie (2023) | ČSFD.sk (3)Barbie
  • Barbie (2023) | ČSFD.sk (4)Barbie(menej)

61%

Hodnotenia a fanklub

Komédia / Dobrodružný / Fantasy

USA, 2023, 114 min(Alternatívna 109 min)

Réžia:

Greta Gerwig

Scenár:

Greta Gerwig, Noah Baumbach

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hudba:

Mark Ronson, Andrew Wyatt

Hrajú:

Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Simu Liu, Issa Rae, Rhea Perlman, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Kingsley Ben-Adir, Connor Swindells, Michael Cera, John Cena, Sharon Rooney, Ariana Greenblatt, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Dua Lipa, Nicola Coughlan, Emerald Fennell, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya, Helen Mirren(rozprávač), Caroline Wilde, Annie Mumolo, Lauren Holt, Isla Ashworth, Olivia Brody, Erica Ford(viac)

Produkcia:

Tom Ackerley, Robbie Brenner, David Heyman, Margot Robbie

Strih:

Nick Houy

Zvuk:

Kevin O'Connell, Nina Rice

Scénografia:

Sarah Greenwood, Katie Spencer

Masky:

Justin Jackson

Kostýmy:

Jacqueline Durran

(ďalšie profesie)

Obsahy(2)

zobraziť všetky obsahy

Žiť v krajine Barbie znamená byť dokonalou bytosťou na dokonalom mieste. Pokiaľ nemáte existenčnú krízu. Alebo nie ste Ken. Barbie a Ken si užívajú bezstarostný život vo farebnom a zdanlivo bezchybnom Barbie Svete. Keď však dostanú príležitosť ísť do skutočného sveta, čoskoro objavia radosti a úskalia života medzi ľuďmi.(Continental film)

Žiť v krajine Barbie znamená byť dokonalou bytosťou na dokonalom mieste. Pokiaľ nemáte existenčnú krízu. Alebo nie ste Ken. Barbie a Ken si užívajú bezstarostný život vo farebnom a zdanlivo bezchybnom Barbie Svete. Keď však dostanú príležitosť ísť do skutočného sveta, čoskoro objavia radosti a úskalia života medzi ľuďmi.(Continental film)

(viac)

Panenka žijící v „Barbielandu“ je vyloučena, protože není dostatečně dokonalá, a vydává se za dobrodružstvím do skutečného světa. Akční hraný film založený na populární řadě hraček Barbie.(KGBelik)

Videá (5)

VIAC

Recenzie (1088)

VIAC

Hild

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch případů, kdy filmu pro mě uškodil až přílišný hype. Čekala jsem nějakou sofistikovanou satiru a komentář dnešní společnosti, do jisté míry to film splňuje a poselství filmu je upřímné, ale zároveň to vyznění je tak strašně jednoduché a čitelné od první minuty. Nevím, jestli je to úplně fér filmu vyčítat, je jasné, že Greta a Noah chtěli hlavně pobavit a zároveň něco sdělit tomu nejširšímu publiku a tak volí někdy až příliš doslovnou formu a ta mi občas vadila, já jsem zkrátka čekala více, ani jsem se tak nesmála, jak jsem doufala. Nicméně návštěvu kina doporučuji určitě, Greta je dobrá režisérka, film je plný skvělých nápadů, herci jsou úžasní, zejména na Ryanu Goslingovi šlo vidět, že si užívá každou minutu. Film si někdy určitě ještě pustím a ten úspěch v kinech mu přeji.()

Lima

všetky recenzie používateľa

Nesedl jsem tomu na lep. V samém jádru je totiž Barbie stejně plytká a povrchní, jako to, čemu se celou dobu vysmívá. Úplně vidím ty brainstormové porady pohlavárů Mattelu a Warner Brothers, jak si při kulatých stolech, podobných těm, který měl zde i Will Ferrell, říkají: „Hele, potřebujeme zvednout prodeje těch našich gumových cácorek, co kdybychom natočili nějakou zdánlivě společensky kritickou taškařici, zabalili to do základních pouček o fungování patriarchátu a postavení žen ve společnosti a na okraj si jen tak trochu rýpli i do našeho korporátu, aby to jako vypadalo uvědoměle i pro odpírače našeho sortimentu….“. No a když si korporace dělá prdel z korporátu, co z toho vznikne? Ano, zase jenom korporátní bezzubý humor, vzniklý na zakázku, který se musí zodpovídat těm nahoře, kteří to platí. __ PS: Plácnu sem dvě hvězdy, za úvodní (opravdu vtipnou) reminiscenci na Vesmírnou odysseu a pak za kratičkou scénu, kdy Margot říká přirozeně zestárlé ženě, že „…je krásná“. To by si měly v loopu přehrávat botoxové princezny v čele s Nicole Kidman, aby se jim rozsvítilo v těch jejich barbie kebulích.()

Reklama

TheDarKnig

všetky recenzie používateľa

Film plný protikladů. V tomto ohledu tedy vystihující problémy žen v současné společnosti na jedničku. Byl to záměr nebo ne? U tvůrčího dua Gerwig a Baumbach bych se přiklonil asi k první možnosti. Nicméně asi bych byl radši, kdyby tuhle cestu nezvolili, protože výsledek byl ve finále takový až příliš bezpečný a příliš doslovný kočkopes. Na druhou stranu, nemůžu neříct, že jsem se s výjimkou asi první půlhodiny u filmu dobře nebavil. I když rámující zápletka byla velmi jednoduchá až přihlouplá (zase záměr? :), mnohé její dílky i přes zmíněnou snahu satirizovat a vyjádřit se k co nejvíce tématům, týkajícím se mužů a žen, vykouzlily více než jednou úsměv na tváři, sem tam i uznalé pokývání hlavou (ten příjemný meta přesah, někdy až deadpoolovský). Barbie lidstvo nespasila a nespasí, ale třeba by mohla pomoct alespoň k trochu větší jednotě a pochopení. 6,7/10()

Big Bearodpad!

všetky recenzie používateľa

Mohl bych tu jako někteří psát sáhodlouhé odborné hodnocení o tom, jak tato komedie nastavuje nekompromisní zrcadlo tomu odp*rnémku starému světu, kdy vzorem krásy byla štíhlá žena s blond vlasy a modrýma očima, kdy světu vládli muži a možná i koně. Mohl bych se tu rozepisovat o tom, jak je to film roku s naprosto skvělým humorem umně balancujícím na hraně ironie mezi Barbie světem a světem živých lidí. No a co teprve to umělecké zpracování! A ta choreografie, a písničky! Naštěstí patriarchát, šovinismus i ty odp*rné stereotypy na téma krása jsou dnes pryč. Teď světu vládně diverzita a emancipovaná žena. Od té se už neočekává, že bude hezká. Proč taky? Je jí jedno, že má třeba 200 kilo a vypadá jak chlap, hlavně, že se ona tak cítí dobře. A zatímco dříve byly vzorem krásky z reklam, dnes máme v reklamách mnohdy tyto hrošice. Těm ženám co tloustnou tak může připadat, že je to vlastně v poho... Vždyť ta štíhlá Barbie stresovala boubelaté holčičky. Naštěstí teď už se vyrábí obtloustlé i panenky Barbie, takže no stres. Ty dva věnečky s krémovou náplní si ještě klidně můžu dát! Dyk barbie je taky tlustá! ---- Za mně je film jedna velká hrůza. Margot Robbie je sice pořád kost, ale nejsem si jist, že ve svých 33 letech byla ideálním vzorem pro Barbie (tedy takovou, jakou si já pamatuji z osmdesátek), přeci jen to už je mamina. Jo tenkrát když hrála v Pan Am, to bych jí to ještě uznal :-) ... Gosling v roli Kena už byl vizuálně úlet naprosto... Zkrátka, koukl jsem na to čistě ze zvědavosti, ale celé to šlo úplně mimo mně. Jít na to do kina s rodinou a nechat tam ten litr co dneska taková návštěva multiplexu stojí stojí, asi bych ho chtěl od Mattela zpátky. Dekadentní západ, to je jediné co v souvislosti s touhle růžovou filmovou hrůzou napadá. Zjišťuji, že tomuhle dnešnímu světu už moc nerozumím. Naštěstí je mi to ale úplně jedno. - ODPAD()

Marius

všetky recenzie používateľa

Pink goes with everything a ja sa neviem rozhodnúť či je to tak debilné, až je to geniálne alebo je to tak geniálne až je to debilné, či je to woke podvratné alebo zvrátene woke a či to feminizuje patriarchát alebo maskulinizuje matriarchát. Každopádne ten odkaz je pre mňa "ser na to či si Barbie a ži". Gosling a Margotka na zožratie. Hudba a colorgrading na výbornú. 9/10()

Galéria (81)

VIAC

Fotka © Warner Bros.

Barbie (2023) | ČSFD.sk (6)

Zaujímavosti (56)

VIAC

  • Režisérka Gerwig sa snažila pochopiť, ako boli staršie vizuálne efekty použité na vytvorenie pocitu divadelnosti, a tieto vložiť do svojho filmu, a na to jej poslúžilo odsledovanie filmu Otázka života a smrti (1946)(Arsenal83)
  • Gerwig nechcela film pojať ako film o dospievaní, hoci odzrkadľuje túto cestu, ale ako "anarchický, neviazaný a humanistický film", ktorý vznikol z "hlbokej izolácie pandémie" a nesie v sebe "uvedomenie si toho, že sme ľuďmi."(Arsenal83)
  • Napriek očakávaniam fanúšikov sa hit "Barbie Girl" od skupiny Aqua vo filme neobjavil. Predpokladá sa, že to bolo kvôli zlým vzťahom medzi spoločnosťou Mattel a MCA Records, americkým vydavateľom piesne, ktorí v rokoch 1997 až 2002 viedli medzi sebou sériu súdnych sporov kvôli tejto piesni. Alternatívne sa teda do filmu nasadila pieseň "Barbie World" a ako autor je písaná skupina Aqua.(Arsenal83)

Súvisiace novinky

viac

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta…(viac)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie,tedy nejvýdělečnější film…(viac)

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem…(viac)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl vSamuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst hercůJacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie…(viac)

Barbie (2023) | ČSFD.sk (2024)
Top Articles
Wythe Usfs Range
Feuerrot und Blattgrün Komplettlösung — Pokémon Feuerrot und Blattgrün — Editionen — Spiele
Craigslist San Francisco Bay
Best Pizza Novato
Uhauldealer.com Login Page
Amc Near My Location
Chatiw.ib
Jonathon Kinchen Net Worth
Southside Grill Schuylkill Haven Pa
Tv Guide Bay Area No Cable
Craigslist Vermillion South Dakota
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
3472542504
Wgu Admissions Login
2021 Lexus IS for sale - Richardson, TX - craigslist
Unlv Mid Semester Classes
Slope Tyrones Unblocked Games
360 Tabc Answers
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
Earl David Worden Military Service
What Channel Is Court Tv On Verizon Fios
Hood County Buy Sell And Trade
The Creator Showtimes Near R/C Gateway Theater 8
Обзор Joxi: Что это такое? Отзывы, аналоги, сайт и инструкции | APS
Powerschool Mcvsd
Sorrento Gourmet Pizza Goshen Photos
Workshops - Canadian Dam Association (CDA-ACB)
Hdmovie2 Sbs
Harrison County Wv Arrests This Week
Criterion Dryer Review
Cars & Trucks - By Owner near Kissimmee, FL - craigslist
Malluvilla In Malayalam Movies Download
Black Panther 2 Showtimes Near Epic Theatres Of Palm Coast
Page 2383 – Christianity Today
United E Gift Card
Basil Martusevich
Spy School Secrets - Canada's History
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Dee Dee Blanchard Crime Scene Photos
My Locker Ausd
Clausen's Car Wash
Craigslist Mendocino
15 Best Places to Visit in the Northeast During Summer
Dancing Bear - House Party! ID ? Brunette in hardcore action
855-539-4712
Strange World Showtimes Near Marcus La Crosse Cinema
Race Deepwoken
Washington Craigslist Housing
Model Center Jasmin
Gelato 47 Allbud
Costco Gas Price Fort Lauderdale
Coors Field Seats In The Shade
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6708

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.